Coronavirus en omgangsregeling:

Veel gescheiden ouders werken als (co-)ouders samen op basis van een ouderschapsplan. Gezien de huidige situatie sluiten de afspraken die daarin staan niet aan op de realiteit. Voor ouders is dat moeilijk maar zeker voor de kinderen….

Welke leeftijd de kinderen ook hebben, ook zij maken zich zorgen. Juist nu is het belangrijk dat kinderen weten dat hun beide ouders er voor ze zijn en dat die de zorg en hun zorgen delen. De situatie zou kunnen ontstaan dat er in geval van ziekte of in geval van aangescherpte regels, een tijdje geen direct contact met vader of moeder mogelijk is. Voor alle kinderen van gescheiden ouders is dat iets waar ze zich, terecht, best veel zorgen over maken.

Op gescheiden ouders met kinderen wordt gezien de huidige situatie een enorm beroep gedaan. Meer dan ooit is het zaak om nu samen te werken. Iets waar gescheiden ouders wellicht toch minder goed in zijn dan ze ooit hoopten. Ga in overleg, verplaats je in je kinderen en zorg dat jullie hen zoveel mogelijk geven wat ze van jullie nodig hebben. Zorg ervoor dat jullie komen tot goede en voor jullie haalbare tijdelijke afspraken. Zo weet eenieder waar hij/zij aan toe is en wat hij/zij van de ander mag en kan verwachten. Dat geeft overzicht, voorkomt frustratie en neemt zorg weg.

De afspraken kunnen jullie vastleggen in een tijdelijke regeling die aansluit op de huidige situatie en voorziet in mogelijke veranderingen in de situatie. Daardoor komt er rust daar waar die momenteel op andere punten in ons (dagelijks) leven helaas ontbreekt.

Dat klinkt allemaal makkelijk maar dat is het wellicht niet. Als ervaren MfN registermediator gespecialiseerd in familiezaken, bied ik daar waar gewenst online* mijn ondersteuning aan.

Voor meer informatie over de werkwijze of het inplannen van een afspraak kunt u een mail sturen naar:

mediator@carolinedurieux.com

of bellen naar:

070-7370042 of 06-54715660.

*Deze dienst wordt bij wijze van uitzondering tijdelijk aangeboden zodat in professionele hulp kan worden voorzien in een situatie die al moeilijk genoeg is.