Familiemediation:

Als grootouders zagen wij dat onze kinderen het onderling niet meer goed hadden. Familie etentjes liepen uit op nare bijeenkomsten en niet zelden vertrok er iemand voortijdig. Als grootouders kregen wij het niet meer goed. Omdat we wilden dat de band tussen de kinderen verbetert, hebben wij Caroline ingeschakeld. Eerst waren we bang dat de situatie erger zou worden en we hadden ons voor het eerste gesprek op het ergste voorbereid. Het is is nogal wat want eigenlijk denk je dat je vooral de confrontatie op gaat zoeken. Dat bleek niet waar te zijn. Caroline haar manier van het gesprek leiden maakte dat we elkaar in ieder geval uit lieten praten en doordat er doorgevraagd werd, kwam er toch veel nieuws op tafel. Als je elkaar al langer kent dan maak je weleens de fout dat je wel denkt te weten wat iemand denkt of waarom hij iets doet. Daar blijk je wel eens naast te kunnen zitten…….. We hebben 3 gesprekken gevoerd waarbij alle 7 kinderen (ook aangetrouwd) aanwezig waren en het gaat nu goed. Er is nog wel eens wat maar we weten nu hoe we iets dan bespreekbaar kunnen maken zonder dat het verkeerd wordt opgevat omdat je de ander beter begrijpt. Ter afsluiting aan het laatste mediationgesprek hebben wij in ieder geval een wijntje opengetrokken en een toast uitgebracht op onze familie !!

Mw. L v/d MMontfoort

Echtscheiding:

We wilden niet allebei scheiden maar op een gegeven moment ben ik toch akkoord gegaan met mediation. Het was een lastige tijd en ik vond de gesprekken ook moeilijk. Wel heb ik alles kunnen zeggen wat me dwars zat en ik kon tijdens de mediationgesprekken toch meer geduld opbrengen voor mijn ex dan dat ik kon als we samen gesprekken voerden. Ik ben er trots op hoe we alles toch uiteindelijk goed hebben kunnen regelen en ik ben vooral trots op wat we voor de kinderen voor elkaar hebben gekregen. De regeling is goed al heeft het vaststellen wel wat discussie opgeleverd. Caroline liet ons de ruimte maar wist op belangrijke moment toch zo te sturen dat we ons realiseerden dat we het vooral voor de kinderen goed moesten doen. Best knap hoe we dat voor elkaar hebben gekregen.

Hr. K.LRotterdam

Echtscheiding:

We waren er samen wel uit dat we wilden scheiden. Zonder er een enorm drama van te maken en zonder allemaal emoties op te rakelen waar wij al klaar mee waren heeft Caroline ons geholpen bij het op orde brengen van de financien, partneralimentatie, pensioenen enz. Het echtscheidingsconvenant hadden we samen al zo’n beetje opgesteld maar daar bleek nog wel iets in aangepast te moeten worden voordat we richting de rechtbank konden. We vonden het fijn dat we maatwerk ondersteuning aangeboden kregen want wij wilden het ook samen doen maar er waren toch punten waarop we echt niet zonder professionele hulp hadden gekund. Fijn dat de mediator ons aan ons aanpaste in plaats van andersom.

D + NDen haag